top of page

Esküvői film vagy esküvői videó?

Highlights vagy trailer? Long version? 4K felbontás? Mi ez a sok esküvői szolgáltatás? :)

Gyakran kérdezitek tőlünk, hogy melyek a leggyakrabban megrendelt csomagjaink, vagy melyiket ajánlanánk a legjobban. Melyik esküvői filmünk milyen esküvői szolgáltatás csomagunk által készült.

Erre nincs jó válasz. Mindig azt az esküvői videót, vagy azt a konstrukciót ajánljuk, ami éppen a Ti esküvőtökre illik. Ha pl.: 15-en lesztek a NAGY napotokon, nem ajánljuk feltétlenül a prémium csomagot, vagy legalábbis nem a 2 cinematográfust. És ugyanígy fordítva: Ha 200-an lesztek az esküvőtökön, az alap csomag nem Nektek való!

Technikai rész: Itt a 4K felbontás. Gyakran halljuk azt, hogy nem kell nekünk, hiszen nagyon kevés mindenkinek van 4K képes kijelzője. Ez addig nyomós érv, amíg meg nem kérdezzük: Amikor VHS videókazettája volt mindenkinek, nem lett volna értelme megrendelni egy FULL HD-s videót, amit ma is meg tudnátok nézni normális minőségben? :) Ugye-ugye? Már 8K-s TV-k jönnek piacra, 5 éven belül a 4K olyan lesz, mint ma a FULL HD, 10 év múlva pedig már csak 4K-s és 8K-s TV-k lesznek. Egy kis vizuális segítség, hogy lássátok, mennyivel többet ad, ez a több, vagy nehezebb utómunkát igénylő felbontás. Aki egy kicsit is jobb megfigyelő, láthatja, hogy hiába a számok látszólagos dupla értéke, valójában négyszer nagyobb felbontásról beszélünk, hiszen a nagy téglalapba négyszer fér bele a FULL HD :) ( FULL HD: 1920*1080 )

A filmek típusai pedig: A highlights kell a távoli barátoknak ( persze rajtatok kívül ), a long version a szűk családi körnek, a trailer pedig a fenti kettő halmazának, hogy felcsigázzátok a hangulatot! :) Ha csak betekintést akartok nyújtani az esküvőtök legjobb pillanataiba, nem akartok mindent megmutatni, akkor ezzel nagyon nagyot tudtok dobni!

Reméljük tudtunk Nektek kicsit segíteni eligazodni az esküvői szlengek környezetében! Bármi kérdésetek maradt, vagy többet szeretnétek megtudni rólunk, vagy a munkánkkal kapcsolatban, álluk rendelkezésetekre! :)

Krisztián

_DSC0159.jpg
bottom of page