top of page

Ezeket ne kövesd el szervezéskor

Sokan úgy gondolják, egy esküvőt nem nehéz megszervezni.

1. Barátok, családtagok

Mindig van egy barát, vagy családtag aki vállalkozik rá, hogy videót készít az esküvődről, vagy megköti a virágokat ,,Sokszor találkozunk ilyennel, és nagyon nehéz róla lebeszélni a párokat, pedig hatalmas problémát tud okozni. Egyfelől attól a vendégtől innentől kezdve elvettük a szórakozás lehetőségét, az esélyt arra, hogy jól érezze magát az esküvőn, hiszen elsősorban a rá szabott feladatra fog koncentrálni. Másfelől azért nem tartom szerencsésnek, mert ha netán valami probléma adódik a munkával (pl. fényképekkel), akkor egyrészt visszacsinálni már nem tudjuk, másrészt igen kellemetlen a pár számára, hogy a barátot/rokont felelősségre kell vonni.

2. Muszáj mindenben kompromisszumot kötni

Sokszor előfordul, hogy a pár nem tud dűlőre jutni egy-egy kérdésben, és ez könnyen megmérgezi a nagy napot. ,,Az esküvő tulajdonképpen egy hatalmas kompromisszum kettőjük között, hiszen lehetséges, hogy egészen különböző hagyományokkal megáldott családból jöttek, így muszáj mindenben megegyezésre jutni, különben a szervezés rémálommá válik. Nagyon fontos, hogy legalább a kardinális kérdésekben még azelőtt jussunk konszenzusra a párunkkal, mielőtt az adott szolgáltatóval találkozunk, mert így sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat" - vallja a szakértő.

3. Ne csinálj mindent egyedül!

Tipikus hiba, hogy a menyasszony mindent maga szeretne intézni, és amikor ráébred, hogy ez nem megy, talán már késő. ,,Ugyan azt szoktam mondani, sosem késő esküvőszervezővel konzultálni, ám mégis a legjobb a szervezési folyamat elején végiggondolni, vajon lesz-e elég ideje, kedve és energiája a menyasszonynak felkutatni és leszervezni a legmegfelelőbb szolgáltatókat."

4. Végzetes hiba: Mindig, mindenben a szülőkre hallgatni

Az édesanyád mindig is csipkét álmodott meg neked? Az anyósod nem tudja elképzelni az esküvőt lufik és 3 tagú zenekar nélkül? Hidd el, ez sok párral előfordul, csak rajtad múlik, mi lesz a vége... ,,Végzetes hiba, amikor a pár vagy a menyasszony azt követi, amit a szülei előírnak. Ez a nap csak az övék, nagyon fontos, hogy minden olyan legyen, amilyennek ők szeretnék, és ne olyan, amilyenre az egyik örömanya vágyik."

5. Első körben legyen meg a helyszín, a zenekar és az esküvői videós / cinematográfus

Még egy éved van az esküvőig, de már most mindent részletesen le akarsz szervezni? Ne tedd! Persze a legfontosabb dolgokat, mint például a helyszín, a zenekar, az esküvői videós, érdemes idejében megtalálni, ám felesleges a legapróbb részleteken hónapokat bíbelődni. ,,Azt szoktam mondani, hogy a párok az esküvőszervezés alatt módosult tudatállapotba kerülnek. Sokan azt gondolják, mindegyik szolgáltatónak az ő esküvőjük az egyetlen, pedig tudjuk, hogy a professzionális szolgáltatóknak minden hétvégén van legalább egy esküvője. Épp emiatt fölösleges és lehetetlen októberben megbizonyosodni róla, hogy a dekoratőr milyen színű masnikat tegyen majd a székszoknyára jövő augusztusban. Ha a fenti szolgáltatók megvannak, óriási baj nem lehet!

6. Spontán esküvő nincs, mindig legyen esküvői forgatókönyv

Fő a spontaneitás, csak semmi merevség, gondosan megtervezett program? Nem vagytok hívei a sok-sok szervezkedésnek? Érthető, de az esküvő nem az a nap, amikor minden történhet abszolút spontán módon. Sosem győzzük eléggé kihangsúlyozni, hogy egy esküvői forgatókönyv mennyire fontos. Képzeljétek el, hogy milyen lehet az, ha megbeszéljük, hogy kb. 19:00-kor lesz a nyitótánc, de végül 2 órával korábbra hozzátok, és mi épp a külső dekort vesszük fel. Nagy eséllyel lemaradunk róla, vagy ha nem is a teljes eseményről, de egy részéről biztosan.

_DSC0159.jpg
bottom of page