top of page

Mit kell tudnod az esküvői videós drónozásról?

Ha egy nagyobb rendezvényen felnézel az égre, jó eséllyel látsz legalább egy olyan kis szerkezetet, amely felvételeket készít a tömegről. Távirányítású pilóta nélküli repülő, apró tárgy a levegőben. Ez a drón.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő masina már az esküvőtökön is ott lehet. Hogy miért jó ez? Most minden kérdésre válaszolunk a légi felvételekkel kapcsolatban.


Bár eredetileg nem a fotósok kedvéért készültek a drónok, mégis forradalmi áttörést jelentettek a videósok és a fényképészek életében, hiszen egy eddig megközelíthetetlen perspektíva előtt nyitották meg az utat. Hiszen hiába mászik valaki egy épület tetejére, a levegőben lebegni nem képes, ráadásul a keze is óhatatlanul megremeghet ilyen magasságban. A drón segítségével viszont a szakember a földön maradhat, így csodálhatja az elképesztő panorámát.



Hogy készíthet éles képeket egy levegőben mozgó tárgy?

A drón nem mozog folyamatosan, képes egy helyben is állni, így nem kell attól tartani, hogy a fotók elmosódottak lesznek. Emellett pedig motorikája annyira finom, hogy a mozgókép is tökéletes minőségű lesz, nem kell a remegés, a zaj és a homályosság miatt aggódni. A képeket és a videó felvételeket Wifi segítségével lehet a földön állva végigkövetni és az sem baj, ha éppen nem arra néz a drón, ahol az esemény történik, hiszen saját tengelye körül képes megfordulni.


Mivel ad többet, ha drónt is használ az esküvői fotós vagy a videós?

Egy drón mindent lát, a szerkezet használója tulajdonképpen megnyeri magának egy madár szemét és azzal csodálhatja a tájat. Egy esküvőn pedig, ahol sok ember gyűlik össze, kifejezetten csodás látványt nyújthat. Mivel a drón élőképet közvetít, a kezelője el tudja kapni a legjobb pillanatokat, melyek felülről sokszor sokkal jobban mutatnak. Ilyen például, mikor a menyasszony eldobja a csokrot, de arra is volt már példa, hogy a vendégsereg héliumos lufikat engedett fel, aminek a hangulatát egy kézi kamera fele annyira sem adta vissza, mint a felülről készült felvételek. Ellenségei csupán a nagyon erős szél és az eső, ebben az esetben nem érdemes felengedni az apró szerkezeteket.


Drón egy jegyes fotózáson?

Naná! Már lejárt a beállított sablonképek kora! Ha választotok egy szép helyszínt a jegyes – vagy a kreatív fotózáshoz és videózáshoz, olyan emléketek lesz már a nagy nap előtt, amit sosem felejtetek el és mindig szívesen néztek vissza. Teljesen mindegy, hogy egy hegyi faluban, az Alföldön vagy a tengerparton vagytok, a drón visszaadja a táj minden szépségét és megörökíti a szerelmeteket egy nagyon különleges perspektívából.


Milyen esküvőre érdemes drónt rendelni?

Ahol terveztek legalább néhány percet a szabadban tölteni, oda mindenképpen érdemes. Körbepásztázhatja a környéket, megörökítheti, mikor kijöttök a templomból, vagy mikor elcsattan az első házastársi csók. Ha alapjáraton belső térre van berendezkedve a nagy napoton, az sem probléma. Gyertek ki néhány percre, engedjetek fel léggömböket, gyújtsatok gyertyát, úsztassatok papírhajókat. Valójában csak egy pici fantázián múlik az, hogy igazán egyedi és különleges képek és videó felvételek készüljenek az esküvőtökön.


_DSC0159.jpg
bottom of page