Új bejegyzések

September 19, 2019

Please reload

Archív bejegyzések

Please reload

Lássunk tisztán a Cinematográfiával kapcsolatban

January 16, 2018

Hogyan válasszak esküvői cinematográfust, vagy esküvői videós szakembert? 
 
Első körben azt kell eldöntenetek, hogy milyen színvonalú / minőségű szakembert kerestek.  Keresd a szakmailag képzett csapatot. Fontos. Miért is ? A sokoldalúan képzett operatőr megtudja oldani azokat az elképzeléseiteket is, ami éppen nincs fent a neten.

Ha eldöntötted a minőséget, és a ráfordítást tól -ig, utána érdemes utána nézni a kínálatnak.  A cinematográfia emelt minőség, az esküvő videó dokumentálás. Mindkettőből szeretnél ?  Semmi gond, de a dokumentálós esküvői videóstól, ne várj magas minőséget, viszont a cinematográfus tud dokumentálni is, és tudja a magas minőséget is.
Kérj olyan referencia filmet is, ami nem esküvői témájú, és ha az is tetszik, akkor ő a Te embered.  Miért ?  Mert mélyebb szakmai ismeretekkel bír, sokoldalúbb, és ez a rutin segíti a szélsőséges helyzetekben. Én nem csak a filmeket tartom fontosnak , hanem a mögötte álló csapatot is, hiszen van olyan gárda, aki a szélesebb látókörű ( TV ,reklám, klip, dokumentarista) tapasztalatok, és van olyan csapat is, amely esküvőre szakosodott. Keresd a filmjeikben a sokoldalúságot, és az egy kaptafára készült dolgok legyenek gyanúsak. (A legfontosabb tehát, hogy bátran kérdezz.                                                                            

 

 

 

Mennyi esküvői videós árajánlatot kérjek be?
 

A tapasztalatok szerint 3-4 ajánlatkérésnél többnek nincs értelme, mert elveszted a fonalat, és már nem emlékszel kivel mit beszéltél meg, és hogyan. 
A másik módszer, ha vezetsz egy listát a szolgáltatókról, és mindenki mellé felvezeted az előnyt és a hátrányt, de akár pontozhatod is őket. Így egyértelműen ki fog jönni, hogy ki áll közelebb a kasszátokhoz és a szívetekhez!

 

Megtaláltam a legolcsóbb esküvői videóst !
 

A magyar esküvő film vagy esküvő cinematográfia vagy esküvő videó készítés, semmilyen komoly szakmai kontrollal nem rendelkezik, egyszerűen fogalmazva, aki tudja hol van a piros gomb a kamerán, az próbálkozik, hirdeti magát, ma már olcsón elkészíthetőek látványos weboldalak, ezért a nem hozzáértő érdeklődő könnyen beugorhat egy nagyon olcsó árajánlatnak.
Az olcsó, viszont nagyon árulkodó is lehet. Miért is ?
Kezdő esküvői videós szakemberekről lehet szó, akik próbálkoznak, vagy valaki nagyon nem bízik meg magában, és az olcsósággal akarja a bizalmat maga felé fordítani. Akarsz ilyen szakembert ? A másik lehetőség, ha valaki rutinos róka, de nem tudta megtanulni az új felfogást, új trendeket. Nos ez még ez a jobbik véglet, hiszen itt a felvétel jó lesz,, csak nem a legújabb divat. A döntés a Ti kezetekben van…..

 

 

Miért ennyi, avagy esküvő cinematográfiai munka hol ér véget? 
 

Az igényes esküvő cinematográfiai munka szűkebb értelemben két részre bontható: felvétel és az azt követő digitális utómunka. A felvétel része látványos, azt mindenki látja, tapasztalja. Azonban a látványos részen kívül, nagyon fontos az utómunka, másképp editálás, szerkesztés. Ez a munka, ha igényes gyakran 1 hetet, de ha nagyon komoly a “fény