top of page

Mi az a SameDay videó?

Gyakran kérdezitek meg tőlünk, hogy mi az a SameDay videó? Mi ez, mikor érkezik meg hozzátok, miért nincs benne a többi csomagban, és miért lenne ez jó Nektek?

Magyarra fordítva a SameDay azt jelenti, hogy ugyanazon a napon készült / aznapi videó. Ebből kiindulva már sejthetitek, hogy az esküvőtök napján lesz levetítve egy videó. És hogy miről? Rólatok! :)

Jelenleg a prémium csomagunk tartalmazza ezt a szolgáltatást, ahol a rendelkezésre állásunk egészen korántól, 16 órán keresztül tart hajnal 1-ig, így bőven van lehetőségünk anyagot gyűjteni Nektek az esti vetítésre.

Na jó, de milyen minőségű ez, hogy ilyen hamar elkészül? Hiszen a vállalalási határidőtök nemhogy nem pár nap, de inkább több hét. Akkor hogyhogy ezt meg tudjátok ilyen gyorsan csinálni? Összecsapjátok?

Jó a kérdés! :) Viszont meg fogtok lepődni a válaszon! Nincs összecsapva, és ugyanúgy beletesszük a szívünket lelkünket, hogy egy olyan videót kaphassatok, ami méltó hozzátok! Ez egyrészt azért is lehetséges, mert előre dolgozunk a zenei választást illetően, és egy kidolgozott koncepcióval indulunk neki az estének. És az is fontos, hogy már a napi felvétel készítéseknél is jelölő rendszert alkalmazunk, így tudjuk, hogy mit szeretnénk az esti filmetekben, hogy bekerüljön.

Minőség: Mivel a SameDay videó csak a prémium csomaghoz érhető el jelenleg, így kizárólag 4K-ban készítjük el a nyers felvételeket. Viszont fontos tudni, hogy a legtöbb projektor nem képes a helyszínen ezt a felbontást megfelelően kezelni, és a színeket sem úgy jelenítik meg, mint ahogyan az elvárható lenne. Ezért általában Full HD felbontásban konvertáljuk az anyagot, amit természetesen később már Ti 4K-ban fogtok megkapni!

Amit a háttérben való munkálatokról tudni kell a helyszínen, amikor az esküvői SameDay videótokat készítjük:

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű dolgunk van, és meg sem kottyan nekünk egy ilyen vállalás. Hiszen nem véletlen, hogy a jelenlegi piacon rajtunk kívül nagyon kevesen, vagy egyáltalán nem vállalnak jó minőségű esküvői SameDay videó készítést. Nem véletlen, mert kevés olyan cinematográfus csapat van, ahol a vezető operatőr egyben a vágó is. Abból pedig végképp kevés van, ahol a vágó képes 4K-ban a helyszínen úgy elkészíteni egy wedding movie-t, amit néhány óra alatt leválogat, megvág, zenére igazít, lefényel, és kikódol. Mindezt úgy, hogy egy javában zajló esküvőn még feladatokat is vállal a főbb eseményeknél, mint operatőr. ( Pl nyitótánc ). Ez egy nagyon nehéz feladat, de mi szeretjük a kihívásokat! :)

Hogyan néz ki ez a valóságban? Viccesen! :) Sanyi ül az asztalnál, a füles a fülén, és veszélyesen hunyorít, miközben képkockáról képckára elemzi a felvételeket, és válogatja a legjobban sikerült pillanatokat. Mindezt úgy, hogy ne használjon fel mindent a fegyvertárból, hiszen még később is kell meglepetéseket okoznunk Nektek!

Milyen fogadtatása van az esküvőn? Tetszik a násznépének? Nem lenne jobb inkább egy esküvői életút film?

Jók a kérdések, örülünk, hogy feltettétek őket! 😅😇

Először is kezdjük azzal, hogy imádják! Nem csak azért, mert Ti vagytok rajta, hanem, mert olyan szemszögből látják az esküvőtüket, ahogyan még Ők sem! Ti pedig egy külső szemlélő látásmódját is megtapasztaljátok, és újra átélitek életetek legszebb pillanatait, úgy, ahogyan mi láttuk. Igaz, hogy náhány órája történt minden, de amikor ott lesztek, tudni fogjátok miről beszélek! :) Mindig azt szoktam mondani, hogy az eskövőtök egy érzelmi hullámvasút. Reggel felültök rá, napközben pedig többször jönnek a hullámok, mi ezzel a videóval pedig kicsit begyújtjuk a rakétákat.

Na de térjünk vissza picit az életút filmhez. Ha választatnom kellene a kettő közül, nem tudnék. Illetve abban az esetben nem tudnék, ha az életút film Rólatok, családtagjaitokról, és egyben a barátaitokról is szólnak. Hiszen az életeteket Ők kísérik, és mivel ez egy életút film, Róluk is szól. Ha csak Rólatok szól, akármennyire is szeretnek benneteket a barátaitok, lassú és vontatott lesz nekik a vetítés. Sokkal több nevetést, és füttyszót fogtok hallani, ha a barátaitok ott vannak a középiskolás koruktól kezdve az egyetemen át a napjaitokig a felvételeken. És fontos, hogy ez a videó ne legyen hosszabb 5-6 percnél. Képzeljétek el, hogy elmentek egy esküvőre, ahol a barátaitok egy 20 perces videót vetítenek le magukról. Persze, imádjátok Őket, és meg sem fordul a fejetekben, hogy azt mondjátok unalmas, de 7 perc után garantáltan elkezdtek beszélgetni a mellettetek lévővel, és közben arra gondoltok, hogy mennyire éhesek vagytok, és vajon van-e még a tortából.

A SameDay videóban az a jó, hogy mindenki szerepel picit, nem kell vadásznotok a képeket az elmúlt évekből, nem kell a vágásával foglalkoznotok, és garantált sikert értek el Vele, profi minőségben.

Na jó, nem csigázzuk tovább a hangulatot, inkább megmutatjuk Nektek Zsófi és Dani pillanatait, ahogyan mi láttuk aznap! Ezt a videót utólag sem módosítottuk, nem javítottuk, nem fényeltük tovább, ezt vetítettük le az esküvőjük napján!

Bármi kérdésetek van, természetesen továbbra is állunk rendelkezésetekre! :)

_DSC0159.jpg
bottom of page