Új bejegyzések

September 19, 2019

Please reload

Archív bejegyzések

Please reload

Mi az a SameDay videó?

September 19, 2019

Gyakran kérdezitek meg tőlünk, hogy mi az a SameDay videó? Mi ez, mikor érkezik meg hozzátok, miért nincs benne a többi csomagban, és miért lenne ez jó Nektek?

 

Magyarra fordítva a SameDay azt jelenti, hogy ugyanazon a napon készült  / aznapi videó. Ebből kiindulva már sejthetitek, hogy az esküvőtök napján lesz levetítve egy videó. És hogy miről? Rólatok! :)

Jelenleg a prémium csomagunk tartalmazza ezt a szolgáltatást, ahol a rendelkezésre állásunk egészen korántól, 16 órán keresztül tart hajnal 1-ig, így bőven van lehetőségünk anyagot gyűjteni Nektek az esti vetítésre.

 

Na jó, de milyen minőségű ez, hogy ilyen hamar elkészül? Hiszen a vállalalási határidőtök nemhogy nem pár nap, de inkább több hét. Akkor hogyhogy ezt meg tudjátok ilyen gyorsan csinálni? Összecsapjátok?

 

Jó a kérdés! :) Viszont meg fogtok lepődni a válaszon! Nincs összecsapva, és ugyanúgy beletesszük a szívünket lelkünket, hogy egy olyan videót kaphassatok, ami méltó hozzátok! Ez egyrészt azért is lehetséges, mert előre dolgozunk a zenei választást illetően, és egy kidolgozott koncepcióval indulunk neki az estének. És az is fontos, hogy már a napi felvétel készítéseknél is jelölő rendszert alkalmazunk, így tudjuk, hogy mit szeretnénk az esti filmetekben, hogy bekerüljön.

 

Minőség: Mivel a SameDay videó csak a prémium csomaghoz érhető el jelenleg, így kizárólag 4K-ban készítjük el a nyers felvételeket. Viszont fontos tudni, hogy a legtöbb projektor nem képes a helyszínen ezt a felbontást megfelelően kezelni, és a színeket sem úgy jelenítik meg, mint ahogyan az elvárható lenne. Ezért általában Full HD felbontásban konvertáljuk az anyagot, amit természetesen később már Ti 4K-ban fogtok megkapni!

 

Amit a háttérben való munkálatokról tudni kell a helyszínen, amikor az esküvői SameDay videótokat készítjük:

 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű dolgunk van, és meg sem kottyan nekünk egy ilyen vállalás. Hiszen nem véletlen, hogy a jelenlegi piacon rajtunk kívül nagyon kevesen, vagy egyáltalán nem vállalnak jó minőségű esküvői SameDay videó készítést. Nem véletlen, mert kevés olyan cinematográfus csapat van, ahol a vezető operatőr egyben a vágó is. Abból pedig végképp kevés van, ahol a vágó képes 4K-ban a helyszínen úgy elkészíteni egy wedding movie-t, amit néhány óra alatt leválogat, megvág, zenére igazít, lefényel, és kikódol. Mindezt úgy, hogy egy javában zajló esküvőn még feladatokat is vállal a főbb eseményeknél, mint operatőr. ( Pl nyitótánc ). Ez egy nagyon nehéz feladat, de mi szeretjük a kihívásokat! :)