top of page

Szelfi automata? Szelfigép? Photo booth? Mik ezek?

Találkoztatok már ezekkel a kifejezéssel? Az esküvőtök szervezése alatt biztosan. :)

Mik ezek az eszközök? Mit tudnak, és mióta vannak jelen? Tisztába tesszük:

Először is magát a szelfi ( selfie ) kifejezést biztosan nem kell elmagyaráznom Nektek, hogy mit jelent. Kb olyan 2012-2013-ra tudom belőni azt az évet, amikor megjelent ennek a szónak a használata. Emlékszem, a híradóban láttam, hogy az emberek fotózzák magukat a fényképezőgépekkel, webkamerákkal, és telefonokkal. Utána megjelentek a hírek, hogy a gyártók elkezdtek olyan telefonokat fejleszteni, amiknek már a kijelző mellett is volt kamerája. De ezek még minőségben messze elamaradtak attól, amit a telefon hátlapi kamerája tudott.

A telefont kényelmetlen volt úgy tartani, hogy a hátlapival fotózzuk magunkat, és nem is igazán láttuk, hogy mit fotózunk, ezért a jó kamerák mellett megjelentek a szelfi kamerán is a portré üzemmódok, amivel már azért egészen jó képeket lehet készíteni.

Nem kellett sok idő, hogy a rendezvényeken, és így az esküvőkön is megjelenjen a szelfi automata, másnéven szelfi box, vagy szelfigép.

( Amit egyébként nálunk is tudsz bérelni a képre kattintva )

Szelfigép bérlés

Nyilván van/lesz fotósotok, videósotok. Ez tök jó, és már csak azért is örülünk ennek, mert reméljük mi leszünk azok. Viszont van egy nagyon fontos tényező, ami egyben probléma is: Nagyon sok esküvőn külön, és akár többször is fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a vendégek lehetőség szerint ne fotózzanak, videózzanak. Az eszközeinket zavarja/zavarhatja más vaku, vagy az, hogy a megkomponált képünkbe valaki belép, mert jó fotó helyzetet szeretne magának ezzel teremteni.

Egy szelfi automata tartalmaz egy számítógépet, egy különleges, érintőképernyőre szabott szoftvert, egy DSLR kamerát, és egy hőnyomtatót. Ezek a szelfi automaták vagy beépített vakukkal rendelkeznek, vagy külsőleg vannak csatlakoztatva még egyéb vakukhoz. ( Mikrosat, Godox stb.. )

Mivel DSLR kameráról van szó, így egy jó minőségű képet kapunk, és mivel a megvilágítás is jó, gyakorlatilag majdnem studió minőségű fotó a végeredmény a szelfi automatánk segítségével.

Ezeket a képeket a helyszínen kinyomtathatjuk, megoszthatjuk facebookon, vagy átküldhetjük magunknak.

De az egészben a legszuperebb, hogy ezek a képek összegyűjtve, egyben jut el hozzátok, amit megoszthattok felhőben ( drive, dropbox ) a barátaitokkal, családtagokkal. Ellenben azokkal a képekkel, amit a vendégek készítenek, hiszen az esetek 70-80%-ában azok a képek a készítőjén, és az 1-2 közeli hozzátartozóján kívül senkihez nem jut el. Majd később, amikor helyre lesz szükség a telefonján, törölni fogja.

A képeket vicces kiegészítőkkel tuningolhatjátok fel ( Kalapok, bajszok, táblák, szemüvegek, parókák stb.. ), amiből tényleg rengeteg mindent tudunk adni. Természetesen több féle stílusban találhatjátok meg ezeket, így az esküvőtökhöz tudjuk igazítani. ( csak úgy mint a háttereket is. )

Felkeltettük az érdeklődéseteket? Tudom, hogy igen! :)

Kérj ajánlatot tőlünk még ma itt vagy a FotoAutomata.hu weboldalon!

Mivel nem 1, és nem 2 db automatával dolgozunk, nagy eséllyel lesz szabad kapacitásunk a Ti esküvőtökre is, de azért érdemes időben megkeresnetek!

_DSC0159.jpg
bottom of page