top of page

Esküvői költségvetés

Ez az egyik fő téma, ami a legtöbb esküvőt szervező párt érdekli a blog témáink közül!

Nem véletlen, hiszen nem mindegy, hogy mennyiből fogjátok kihozni az esküvőtöket, azaz mennyi lesz az esküvői költségvetésetek!

Vegyük szépen sorjában, hogy milyen költségekkel kell számolnotok.

1. Ceremóniamester / Vőfély

Általában szoktuk javasolni, hogy első körben őket keressétek meg, mert nagyon sokat tudnak segíteni a szervezésben. Akár a helyszínnel, akár más szolgáltatókkal is kapcsolatban állhatnak, ahova kedvezményeket szerezhetnek Nektek! Egy jó CM kész listával készül Nektek, hogy megkönnyítse a szervezéseteket a szolgáltatókról, akikért még jó esetben felelősséget is vállal.

Az Ő bérezésük ismertségtől és tapasztalattól függően jellemzően 150.000 Ft-tól 300.000 Ft-ig terjed. Általában azért kimondható, hogy aki nem "sztár CM" maximum 200.000 Ft-ot szokott elkérni cserébe az esküvőn tett szolgálataiért.

2. Dekoros / Virágos

Itt nagyon sok minden függ tőletek, attól, hogy mik a pontos elképzelések. Milyen és mennyi dekorra van szükségetek, mennyien lesznek az esküvőn, és milyen virággal szimpatizáltok. Léteznek nagyon elismert dekorosok / virágosok, és léteznek olyanok, akik nem azok, de mégis nagyon szépen dolgoznak.

Ha forintosítani kellene a munkájukat, akkor 70 főre levetítve együttesen kb 300-400.000 Ft a reális költség.

3. Esküvői fotós

Nagyon felhígult ez a szakma. Mivel egy úgynevezett crop-os vázat, egy tükörreflexes fényképezőgépet egy kit objektívvel ( alap felszerelés ) meg lehet vásárolni cca 200.000 Ft-ért, sokan próbálnak szerencsét. Ők azok, akik vagy ingyen vállalják el a fotózást, hogy legyen referencia munkájuk, vagy egy nagyon minimális összeget ( kb 100.000 Ft ) kérnek el Tőletek. Egy elismert esküvői fotós, aki több profi vázzal, profi, fényerős objektívvel megy el hozzátok, ennek a két és félszeresét fogja elkérni, és jellemzően 1 évvel előtte érdemes őket lefoglalni.

Forintosítva egy jó fotós munkabére 200.000 Ft - 350.000 Ft. ( az igazán profik még ennél többet is elkérhetnek )

4. Cinematográfusok / Esküvői videósok

Itt fontos elkülöníteni a kettőt. Míg a cinematográfus sok milliós eszközparkkal vonul ki a helyszínetekre, addig az esküvői videót valószínűleg 1-2 kézi kamerával simán megoldja. Igaz, a felvételek valószínűleg remegni fognak, nem lesz zenére igazítva a filmetek, amiben valószínűleg még a tányér csörömpölést is hallani fogjátok.

Szóval egy esküvői videó kijön 100.000 Ft-ból, addig a cinematográfusok nem igen vállalnak 12 órás rendelkezésre állást 250.000 Ft alatt. De ezen az árfekvésen egy csodálatos esküvői filmet készítenek Nektek! :)

5. Meghívók

Egy esküvői meghívó lehet 300 Ft, de lehet 800 Ft is. Írtunk már korábban pl. a letterpress meghívókról is. Vannak kémcsöves esküvői meghívók ( jól mutatnak pl hajós esküvőknél ), vagy lézer által vágott meghívók is. Ezeknél fontos, figyeljetek rá, hogy olyannal dolgoztassatok, akik nem égetik meg csúnyán a szélét. Alapból persze picit égett, de van akinél annyira, hogy koszosnak tűnik a meghívó.

Én itt számolnék egy 400 Ft-os átlag árral.

6. Helyszín

Nem méltatlan a 6. helyhez, igazából az első helyen kellene állnia, de így adta ki. :)

Egy iskola menzáján nagy eséllyel kijön 6.000 Ft / fő-ből minimális italcsomaggal, vagy nélküle. Egy nívósabb helyen ( pl. Nádas Pihenőpark ) italcsomaggal ( Italcsomag kb 7.000 Ft ) kb 17.000 Ft / fő. Itt számolnotok kell azzal, hogy ha nincs meg az adott teremhez a minimális fő, akkor kompenzációt kell fizetnetek. Ha viszont eléritek a megadott létszámot, akkor a szolgáltatókra és a gyerekekre kaphattok 50%-os kedvezményt.

7. Sminkes

Ha egy próba sminkkel és egy helyszínivel számolsz, nagyjából 25.000 Ft-ból ki is jössz. Ha a helyszínen szeretnétek az Örömszülőket és Tesókat is megsminkeltetni, ott kb egy 6-9.000 Ft-os költséggel számoljatok.

8. Fodrász

Végösszegre kb ugyanannyi, mint a sminkes. Itt sokat dob vagy elvesz az, hogy milyen frizurákat szeretnétek magatoknak. De itt is nyugodtan számoljatok egy 20-30.000 Ft-os költséggel.

9. Tánc oktatás

Ha nem vagytok egy táncparkett ördögei, érdemes az esküvőtök előtt venni néhány órát egy profi tánctanártól. Ha Ti mentek a helyszínre óránként 5-6.000 Ft a költsége az oktatásnak, ha a tanárnak kell hozzátok mennie, akkor a fenti árra kb. rájön 10-15%.

Persze nagyon sok mindenre kell még ezen kívül költenetek, ezzel csak egy kis iránymutatást akartam Nektek nyújtani, hogy milyen költségekkel számolhattok!

Sok sikert Nektek az esküvőtök szervezéséhez, és szép készülődést! :)

Amennyiben még nincs, aki elkészítené az esküvői filmeteket, írjatok nekünk bátran!

_DSC0159.jpg
bottom of page