Új bejegyzések

September 19, 2019

Please reload

Archív bejegyzések

Please reload

Esküvői költségvetés

March 18, 2018

Ez az egyik fő téma, ami a legtöbb esküvőt szervező párt érdekli a blog témáink közül!

 

Nem véletlen, hiszen nem mindegy, hogy mennyiből fogjátok kihozni az esküvőtöket, azaz mennyi lesz az esküvői költségvetésetek!

 

Vegyük szépen sorjában, hogy milyen költségekkel kell számolnotok.

 

1. Ceremóniamester / Vőfély

 

Általában szoktuk javasolni, hogy első körben őket keressétek meg, mert nagyon sokat tudnak segíteni a szervezésben. Akár a helyszínnel, akár más szolgáltatókkal is kapcsolatban állhatnak, ahova kedvezményeket szerezhetnek Nektek! Egy jó CM kész listával készül Nektek, hogy megkönnyítse a szervezéseteket a szolgáltatókról, akikért még jó esetben felelősséget is vállal.

Az Ő bérezésük ismertségtől és tapasztalattól függően jellemzően 150.000 Ft-tól 300.000 Ft-ig terjed. Általában azért kimondható, hogy aki nem "sztár CM" maximum 200.000 Ft-ot szokott elkérni cserébe az esküvőn tett szolgálataiért.

 

2. Dekoros / Virágos

 

Itt nagyon sok minden függ tőletek, attól, hogy mik a pontos elképzelések. Milyen és mennyi dekorra van szükségetek, mennyien lesznek az esküvőn, és milyen virággal szimpatizáltok. Léteznek nagyon elismert dekorosok / virágosok, és léteznek olyanok, akik nem azok, de mégis nagyon szépen dolgoznak.

Ha forintosítani kellene a munkájukat, akkor 70 főre levetítve együttesen kb 300-400.000 Ft a reális költség.

 

3. Esküvői fotós

 

Nagyon felhígult ez a szakma. Mivel egy úgynevezett crop-os vázat, egy tükörreflexes fényképezőgépet egy kit objektívvel ( alap felszerelés ) meg lehet vásárolni cca 200.000 Ft-ért, sokan próbálnak szerencsét. Ők azok, akik vagy ingyen vállalják el a fotózást, hogy legyen referencia munkájuk, vagy egy nagyon minimális összeget ( kb 100.000 Ft ) kérnek el Tőletek. Egy elismert esküvői fotós, aki több prof