top of page

Esküvői smink tippek

Így légy elbűvölő a Nagy Napon


Amikor már megvan a tökéletes ruha, a design, az áhított frizura és persze a vőlegény is tettre kész, nem marad más, mint elkészíteni a tökéletes sminket életed egyik legszebb napjára. Adunk néhány tippet, hogy sminkes segítségével vagy anélkül, de mindenképpen Te tündökölhess a legjobban a Nagy Napon.


Megelőző kozmetikai lépések az esküvőd előtt

A friss és csillogó arcbőr érdekében a szépségápolást már hetekkel az esküvő előtt el lehet kezdeni. Érdemes előre megbeszélni a kozmetikusoddal, hogy tudjatok tervezni az időpontokkal. Ami nagyon fontos, hogy a lagzi előtt legyen néhány napja regenerálódni is a bőrödnek. Amennyiben az esküvőd nyáron lesz, ne vidd túlzásba a napozást sem. Ugye nem szeretnél leégett vagy lehámló félben lévő arccal állni az oltár előtt?




Próbáld el az esküvői sminkedet a nagy nap előtt!

Mint szinte mindent az esküvő előtt, a frizurával egyetemben a sminket is érdemes kipróbálni. A legjobb, ha erre külső szemlélő is elkísér, de mindenképp olyan valakit válassz, aki bátran elmondja a véleményét. Vihetsz magaddal divatlapokat is, de előfordulhat, hogy a sminkes szakember jobban tudja, hogy mi áll jól neked, mint te magad, úgyhogy érdemes magad rábízni a profira.

Szintén segíthet, ha van nálad fotó a menyasszonyi ruhádról és a koszorúslányok ruháiról is, így a sminkes látja a ruhát, könnyebben el tudja készíteni majd a megfelelő esküvői sminket. Ugyanebből az okból kifolyólag érdemes megemlíteni a dekorációs színeket is.

Amennyiben te magad készíted majd el a sminked, egy tanácsadásra akkor is érdemes elmenned. A legtöbb bevásárlóközpontban már van erre lehetőség és néhány ezer forintért meg is tanítják neked, hogyan hozd ki magadból a legtöbbet.


Milyen is legyen?

A kiválasztott stílus természetesen főként a tőled függ, de van néhány dolog, amit jó figyelembe venni:

  • Nappali vagy esti menyegzőt tervezel? A nappali lagzihoz a könnyed, természetes esküvői smink illik jobban, egy hangsúlyosabb, erősebb smink egy estélyen mutat igazán jól.

  • Ha szőke vagy és világos bőrű, az olyan hideg színek illenek hozzád, mint a szürke, kék, halvány rózsaszín és lila.

  • Ha barna hajú vagy és sötétebb bőrű, számodra a meleg és semleges színárnyalatok javasoltak: a barna, szürkésbarna, burgundi vörös, és vörös.

  • Amennyiben fekete a hajad, mint Hófehérkének, szintén kanyarodhatsz az élesebb árnyalatok felé, de neked valószínűleg a bronzos színek is jól állnak.

  • Ne feledd, hogy a sminkednek a megszokottnál kicsit ünnepélyesebbnek kell lennie, hiszen ezen a napon te vagy a középpontban.

  • Meglepő lehet, de a vakuval készült fényképeken a sárgás árnyalatú alapozó mutat a legjobban.

  • Ne használj túlságosan csillogó sminket, hogy kihangsúlyozd a vonásaid, ez nem mutat jól a fotókon, mert visszaveri a fényt.

  • Az erős, sötét szemhéjpúder helyett használj barnás árnyalatokat, lehetőleg a hajad színénél egy árnyalattal sötétebbet.

  • Sokkal szebb, ha az arcodnak csak egy részét hangsúlyozod. Például ha sötétebb, kiemelt szemeket szeretnél, válassz halványabb rúzst, sötétebb rúzzsal pedig inkább a természetesebb, egyszerűbb szemfestés javasolt.

  • Elképelhető, hogy te is elérzékenyülsz majd, így a pityergést érdemes vízálló termékekkel megelőzni, így nem egy mosómaci fog visszanézni a képekről.



Biztosak vagyunk benne, hogy tökéletes leszel a Nagy Napon, de ha biztosra akarsz menni, kérd meg anyukádat, a tesódat vagy a koszorúslányokat, hogy legyen náluk minden szükséges eszköz, amivel korrigálhatod az esetleges elkenődést a sminkedben!

_DSC0159.jpg
bottom of page