top of page

Spórolási tippek: hogy ne szaladjon el velünk a ló

Szeretnénk néhány ötletet adni, hogy ne lépjétek túl a költségkereteket indokolatlanul!


1. Az első és legfontosabb: kezdjünk hozzá időben. Ne egy hónap alatt akarjunk álomesküvőt szervezni, mert ha sikerül is, akkor is hatalmassá fog nőni a költségvetés.


2. Az esküvői spórolást kezdjük a gyűrűvel. Hatalmas kiadás egy egyedi tervezésű gyűrű, tehát igyekezz ezen spórolni. Nyugodtan nézzetek szét több ékszer boltban, de az az igazi spórolás ha kerestek egy ötvöst, aki sokkal olcsóbban elkészíti nektek. Az ötvösnek nyugodtan bevihetitek a szakadt, megunt arany ékszereiteket, törtaranyból is ugyanolyan új ékszer lesz, és akkor lehet csak a munkadíjat kell fizetni.


3. Az esküvő időpontja. Ha nem főszezonra, vagy nem szombatra szervezed az esküvőt a legtöbb szolgáltató árengedményt ad. Egy pénteki esküvő kb. 20%-al olcsóbb mintha másnap, azaz szombaton tartanád. Ha nem hiszel nekem, kérj árajánlatot az általad kinézett szolgáltatóktól pénteki és szombati esküvőre is. Meg fogsz lepődni. A téli esküvő is sokkal olcsóbb mint a nyári.


4. Menyasszonyi ruha. Sokaknak csak annyi jut eszükbe erről hirtelen, hogy nagyon drága a menyasszonyi ruha, inkább béreljünk. De hidd el néha még olcsóbb ha veszünk. Keress olcsó menyasszonyi ruhákra szakosodott facebook csoportokat. Ilyen csoportokban sok mindent beszerezhetsz olcsón, és ami még jobb, esküvő után ugyanebben a facebook csoportban el is adhatod a ruhát, kiegészítőket.


5. Menyasszonyi autó. Bizonyára van valaki a meghívottak között, akinek tetszik az autója. Hidd el megtiszteltetés menyasszonyi sofőrnek lenni. A feldíszítés sem egy vagyon ha saját készítésű masnival díszíted.


6. Menyasszonyi csokor. Kérj az évszaknak megfelelő virágokból csokrot. De mutatok egy nagyon szép menyasszonyi csokrot, amit akár a legjobb barátnőd is el tud neked készíteni.


7. Asztaldíszek. Mostanában a legtöbb esküvői helyszín ajánlatában az szerepel hogy "helyszíni dekorációval". Nyugodtan kérdezz rá, hogy mennyivel olcsóbb ha a te családod dekorál. Amennyiben úgy érzed elég nagy az összeg, akkor vágj bele nyugodtan.


8. Ha megírtad a vendéglistát, írd át. Tudom azt szeretnéd, hogy mindenki veled legyen az esküvődön akit szeretsz, akár rokon, akár barát, de ha olcsó esküvőt akarsz akkor muszáj leszel kihúzni néhány nevet. Meghívhatod a nagyon szűk családot, és a barátokat, vagy dönthetsz úgy is, hogy a rokonok lesznek ott az esküvőn, és a barátokkal egy másik alkalommal bulizol, esetleg egy kerti party keretében.


9. Menyecske ruha. Ez az a ruha amit semmiképp ne vegyünk meg esküvői ruhaszalonban. Mert ugyanazt a ruhát megkaphatjuk máshol is, csak féláron.


10. Meghívók, ültetőkártyák, menükártyák. Esküvő előtt a menyasszonyok két kedvenc boltja a méterárú és a kreatív hobby bolt. Meghívókhoz, és ültetőkártyákhoz szép papírt vásárolhatunk egy kreatív hobby boltban, vagy nagyobb papírboltban. De ha a nyomtatónkban épp kifogyott a festék, akkor inkább végezzünk gazdaságossági számítást. Mert egy 100 fős esküvőre kb 30 meghívó kell. Ha nem a legdrágább fajta esküvői meghívót választjuk, akkor már lehet nem éri meg otthon vacakolni a meghívókkal.


_DSC0159.jpg
bottom of page