top of page

Esküvő szervezés. Mikortól?

Mennyi időre van szükség, hogy az esküvőd megszervezése zökkenőmentes legyen, és hogy szabad szolgáltatót is találj?


Első és talán legfontosabb a boldogító igen kimondása. Ha ezzel megvagy, indulhat a szervezés! :)




Érdemes a helyszínnel kezdetek. Ha nagy létszámú esküvőtök lesz, kb 1 évvel a nagy nap előtt le kell foglalnotok. Elképzelhető, hogy 1 éven belül is találok olyan helyszínt, ami befogad 200 főt, de lehet, hogy kompromisszumot kell majd kötnötök valamiben.

Pl.: Szétszórt szállások, akár egy várossal arrébb, vagy nincs terasz, klíma, vagy csak egész egyszerűen nem ilyennek álmodtátok meg a helyszínt.


A helyszín után folytassátok a ceremónia mesterrel. Ő az, aki segít Nektek összefogni a szolgáltatókat, és segít a velük való kommunikációban. Akár még alkudni is segít Nektek! :)


Következő, de leginkább egy ugyanezen időben soros a fotós, illetve videós. Minket is általában 1 évre előre lefoglalnak. Természetesen előfordulhat kiesés, ez esetben mindig érdemes érdeklődni a szabad időpontról. Pl. ha mi foglaltak vagyunk, mindig megpróbálunk ajánlani egy olyan kollégát, akiben megbízunk, és tudjuk, hogy szép felvételeket készít.


DJ vagy zenekar. A választásról egy másik blogbejegyzésben foglalkozunk. De akármelyik mellett is döntöttetek, Őket is gyorsan "lestoppolják". Amennyiben minőségi szolgáltatót szeretnétek a nagy napra, itt is érvényes az 1 év. De legalább a 9 hónap. Mindenképp kössetek előszerződést, amiben garanciát vállalnak a megjelenésre.


Amennyiben lesz szertartásvezetőtök, érdemes lefoglalni kb. az esküvő előtt 4-6 hónappal. Figyeljetek arra, hogy a szókészlete választékos legyen, és nem utolsó sorban a hangszíne is kedves legyen a fületeknek. Ő vele fogtok szemben ülni és felhúzni egymás ujjára a gyűrűt. Ő fog benneteket összeadni a családotok, és a barátok előtt, és szinte minden fotón rajta lesz a szertartáson.


Dekorost talán könnyebb találni, de nem biztos, hogy olyat, aki azt a minőséget képviseli, amit elvártok. Sok esetben a helyszínen van bejáratott kolléga, aki ismeri minden szegletét a teremnek, pontosan tudja, hogyan kezdje el a díszítést. Dekoros sok esetben egyenértékű a virágossal, de sokszor csak partnerek.


Szállás foglalásról se felejtsetek el gondoskodni azoknak, akik a ceremóniától / lagzitól messze laknak. Fejlődő turizmusunknak hála a jó szálláshelyeket már jó előre lefoglalják. Ez esküvő szezonra végképp érvényes hétvégente.


Az esküvői tortával ráértek foglalkozni, de legkésőbb az esküvő előtt 3-4 hónappal rendeljétek meg. A kiválasztott cukrászdában kóstoljatok meg pár süteményt, s foglalásnál térjetek ki a szállításra is. Egy pl. három szintes torta szállítása speciális körülményeket igényel, nem szabad a barátokra, családtagokra bízni ezt a felelősségteljes "terhet".

TIPP: Gondoljatok már ekkor a glutén-, vagy laktóz érzékeny barátaitokra, családtagjaitokra.



Reméljük, hogy tudtunk Nektek picit segíteni ezzel a cikkel! Sosincs túl korán elkezdeni az esküvőtök megszervezését, de 2 évvel előtte sincs sok értelme. Addig nagyon-nagyon sok minden történhet, ami befolyásolhatja az igényeket.


_DSC0159.jpg
bottom of page