Új bejegyzések

September 19, 2019

September 19, 2019

Please reload

Archív bejegyzések

Please reload

Esküvő szervezés. Mikortól?

September 14, 2017

Mennyi időre van szükség, hogy az esküvőd megszervezése zökkenőmentes legyen, és hogy szabad szolgáltatót is találj? 

 

Első és talán legfontosabb a boldogító igen kimondása. Ha ezzel megvagy, indulhat a szervezés! :)

 

 

 

Érdemes a helyszínnel kezdetek. Ha nagy létszámú esküvőtök lesz, kb 1 évvel a nagy nap előtt le kell foglalnotok. Elképzelhető, hogy 1 éven belül is találok olyan helyszínt, ami befogad 200 főt, de lehet, hogy kompromisszumot kell majd kötnötök valamiben.

Pl.: Szétszórt szállások, akár egy várossal arrébb, vagy nincs terasz, klíma, vagy csak egész egyszerűen nem ilyennek álmodtátok meg a helyszínt.

 

A helyszín után folytassátok a ceremónia mesterrel. Ő az, aki segít Nektek összefogni a szolgáltatókat, és segít a velük való kommunikációban. Akár még alkudni is segít Nektek! :)

 

Következő, de leginkább egy ugyanezen időben soros a fotós, illetve videós. Minket is általában 1 évre előre lefoglalnak. Természetesen előfordulhat kiesés, ez esetben mindig érdemes érdeklődni a szabad időpontról. Pl. ha mi foglaltak vagyunk, mindig megpróbálunk ajánlani egy olyan kollégát, akiben megbízunk, és tudjuk, hogy szép felvételeket készít.

 

DJ vagy zenekar. A választásról egy másik blogbejegyzésben foglalkozunk. De akármelyik mellett is döntöttetek, Őket is gyorsan "lestoppolják". Amennyiben minőségi szolgáltatót szeretnétek a nagy napra, itt is érvényes az 1 év. De legalább a 9 hónap. Mindenképp kössetek előszerződést, amiben garanciát vállalnak a megjelenésre. 

 

Amennyiben lesz szertartásvezetőtök, érdemes lefoglalni kb. az esküvő előtt 4-6 hónappal. Figyeljetek arra, hogy a szókészlete választékos legyen, és nem utolsó sorban a hangszíne is kedves legyen a fületeknek. Ő vele fogtok szemben ülni és felhúzni egymás ujjára a gyűrűt. Ő fog benneteket összeadni a családotok, és a barátok előtt, és szinte minden fotón rajta lesz a szertartáson.

 

Dekorost talán könnyebb találni, de nem biztos, hogy olyat, aki azt a minőséget képviseli, amit elvártok. Sok esetben a helyszínen van bejáratott kolléga, aki ismeri minden szegletét a teremnek, pontosan tudja, hogyan kezdje el a díszítést. Dekoros sok esetben egyenértékű a virágossal, de sokszor csak partnerek. 

 

Szállás foglalásról se felejtsetek el gondoskodni azoknak, akik a ceremóniától / lagzitól messze laknak. Fejlődő turizmusunknak hála a jó szálláshelyeket már jó előre lefoglalják. Ez esküvő szezonra végképp érvényes hétvégente.

 

Az esküvői tortával ráértek foglalkozni, de legkésőbb az esküvő előtt 3-4 hónappal rendeljétek meg. A kiválasztott cukrászdában kóstoljatok meg pár süteményt, s foglalásnál térjetek ki a szállításra is. Egy pl. három szintes torta szállítása speciális körülményeket igényel, nem szabad a barátokra, családtagokra bízni ezt a felelősségteljes "terhet".

TIPP: Gondoljatok már ekkor a glutén-, vagy laktóz érzékeny barátaitokra, családtagjaitokra.

 

 

Reméljük, hogy tudtunk Nektek picit segíteni ezzel a cikkel! Sosincs túl korán elkezdeni az esküvőtök megszervezését, de 2 évvel előtte sincs sok értelme. Addig nagyon-nagyon sok minden történhet, ami befolyásolhatja az igényeket.

 

 

Please reload