Új bejegyzések

September 19, 2019

Please reload

Archív bejegyzések

Please reload

Az esküvői helyszín kiválasztása

May 29, 2017

 

A tökéletes helyszín kiválasztása minden pár számára az egyik legnehezebb feladat. A bőség zavarába kerülnek az ifjú házasulandók, amikor álmaik helyszínét keresik, hiszen az egyszerűbb éttermektől az extravagáns luxusszállodákig terjed a kínálat.

 

Fotó: Nádas Pihenőpark

 

Miért kezdjük mindig a helyszín kiválasztásával a szervezést?

Először is azért, mert ez befolyásolhatja az esküvő dátumát. Nem biztos, hogy egy adott helyszín pont arra a szombati napra szabad, amit a pár első körben esküvői dátumnak elképzelt, lehet, hogy már itt kompromisszumot kell kötni és a helyszín szabad dátumaihoz igazítani az esküvő időpontját. Amíg pedig nincsen fix időpont, addig nem tudjuk befoglalni a többi esküvői szolgáltatót sem.

 

Álmaink helyszínének megtalálása mellett azonban arra is érdemes figyelnünk, hogy várhatóan a helyszín költsége lesz a legnagyobb szelet az esküvői költségek tortájából.

 

A helyszín igénybevétele szinte minden esetben jár valamilyen költséggel. A terembérleti díj sokszor akár ugyanakkora összeget is felemészthet, mint egy 50 fős vendégsereg fogyasztása. Azonban ez nem törvényszerű. Vannak olyan időszakok, amikor ezt a költséget nullára redukálhatjuk, ez pedig nem más, mint a szezonon kívüli esküvő. Terembérleti díj szempontjából pénztárcabarát a november és március közötti időszak.

 

A helyszínválasztás előtt egy közelítő létszámmal legyünk tisztában. Vannak olyan helyszínek, akik ehhez kötik az esküvőt, s egy bizonyos létszám alatt szóba se állnak a párokkal.