top of page

Életút film készítés

Sok esküvőn a tortavágás előtt levetítenek egy kisfilmet a vendégeknek.

Ez a film lehet egy valódi film, vagy csak egy slideshow, amit életút filmnek is hívunk. Az ilyen jellegű filmek általában gyerekkortól indulnak egészen a megismerkedésetekig, majd onnan tovább az eljegyzésig, és az esküvőiig, tehát addig a pillanatig, ahol vagytok.



Ez egy nagyon hangulatos pontja lehet az estének. Melyik szülő ne látná szíves viszont a gyerekeit gyerekkori fotókon, és melyik szülő ne szeretné végigkövetni a fotókon a boldoggá válását? Hiszen az a pillanat arról szól. Arról, hogy révbe ért a gyerek, és egy olyan pályára került, amiről mindig is álmodott. Hiszen innen már csak karnyújtásnyira van az unoka :)


A filmet érdemes lehet kiegészíteni olyan fotókkal, amiken barátok és családtagok vannak. Akármennyire is szeretnek benneteket, a 150. fotó után már sok vendégnek elterelődik a figyelme, ellenben akkor, ha saját magukat is megpillantják a vásznon, sokkal inkább felvillanyozódnak.


Figyeljetek nagyon arra, hogy ne legyen hosszabb 5-7 percnél. Lehet akármilyen szép a videó, és lehet érdekes, 10 perc után már mindenkinek a tortán és a bulin jár az esze, és fél lábbal már a pultnál vannak kérni a rövidet a szomszédnak.


Ne hagyjátok az utolsó pillanatra. Péntek este renderelni a videót nem a legjobb szórakozás, főleg, hogy valószínűleg rengeteg dolgotok lesz még. A ceremóniamesteretek egyébként is addig fog benneteket macerálni, amíg meg nem mutatjátok neki időben az elkészült művet.


Nagyon fontos, hogy vetítés előtt próbáljátok ki a lejátszást. Előfordulhat, hogy az ottani számítógép nem támogatja a videótok formátumát, vagy a projektornak nem olyan a kábele, mint amit befogad a laptopotok. De akár a zene minősége is lehet olyan, hogy nem lehet élvezni a tömörítés után; vagy csak egyszerűen kiderül, hogy nincs vászon.


Tartsatok biztonsági mentést a videóról pendrive-on, és töltsétek fel felhőbe is, valamint legyen meg youtube-on is biztos ami biztos. Ezzel ne legyen baj.


Ha a fenti szabályokat betartjátok, garantált az élmény. Sok sikert! :)

_DSC0159.jpg
bottom of page